Norges deltakelse på Internationale Grüne Woche (IGW) har som overordnet mål å bidra til å utvikle Norge som en anerkjent mat- og reiselivsnasjon med tydelig lokal og regional identitet. Deltakelsen skal stimulere til næringsutvikling, samarbeid, nettverksbygging og innovasjon på tvers av regionale- og næringsmessige grenser.
Satsingen er ett av tre store omdømmeprosjekt for mat og landbruk; Matstreif nasjonalt, Det Norske Måltid og IGW internasjonalt. Norges deltakelse i Berlin er et tett samarbeid mellom Landbruks -og matdepartementet, den nasjonale prosjektledelsen hos Innovasjon Norge, de regional prosjektlederne og Norges ambassaden i Berlin.
Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket. Prisen går til en bedrift med basis i landbrukets og bygdenes ressurser. Det blir kåret en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner. Vinnerene deltar i konkurransen om den nasjonale prisen som er på 250 000 kroner. Prisen blir delt ut av landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad under Grüne Woche i Berlin i januar 2020.
Kjent som en av de beste på IGW og like populær blandt tyske og norsk besøkende. Kjøkkenet drives av et flott team med kokker med Petter Whal Sekne i spissen og lærlinger fra Fursetgruppen. For bordbestilling i restauranten vennligst ta kontakt med vår restaurantsjef, Konstantin Zimmermann e-post
Matnasjonen Norge er også drikkenasjonen Norge, og under IGW 2020 vil en rekke drikkeprodusenter vise hva Norge kan by på av eplemost, sider, øl og akevitt.