Hopp til hovedinnhold

Bulgaria

Kontoret vårt i Bulgaria arbeider med EØS-midlene og har fokus på det grønne skiftet og velferdsteknologi.
Saint Aleksandar Nevski katedralen, Sofia

Bulgaria som marked

Industri og jordbruk er de viktigste næringene i Bulgaria og utenlandsinvesteringer har ført til at industrisektoren vokser raskt. Levestandarden i Bulgaria er en av de laveste i EU, det er derfor fortsatt behov for å utvikle flere forskjellige næringssektorer slik at bulgarsk næringsliv kan konkurrere internasjonalt.

EØS-midlene gir i utgangspunktet alle norske bedrifter muligheten til å få prosjektfinansiering gjennom samarbeid med en bedrift i Bulgaria. Mest relevant er programmet «Grønn Innovasjon og Næringsutvikling», som støtter felles utvikling av nye teknologier og løsninger, testing og pilotering av nye teknologier og løsninger og kompetanseoverføring fra Norge til bedriften i Bulgaria.

EØS-midler

Prosjektkontoret i Bulgaria forvalter og følger opp programmer og prosjekter som følger av EØS-avtalen. Vi hjelper deg med EØS-programmene "Grønn Innovasjon og Næringsutvikling" og "Fond for anstendig arbeidsliv og treparts-samarbeid". For andre forespørsler og partnersøk ber vi deg kontakte ambassaden.

Innovasjon Norges krav og forventinger

Adresse

Innovation Norway - Sofia Office
Royal Norwegian Embassy,
Platinum Business Centre 26-30 Bacho Kiro Str.
1000 Sofia

Sentralbord

Tlf: +359 2 466 6969
E-post: sofia@innovationnorway.no

Ansatte

GV
Galina Vassileva
Seniorrådgiver
MP
Miroslava Ivanova Pigova
Rådgiver
VY
Venceslava Yanchovska
Seniorrådgiver
Publisert :
Sist oppdatert :