Hopp til hovedinnhold

Løsning for en lysere fremtid

Glad afrikansk dame som holder solcelledrevet lampe© Bright Products
Lys og lademuligheter kan endre livet til fattige bønder i Øst-Afrika. Kontoret vårt i Kenya bisto da norske Bright Products delte ut 2000 gratis solcellelamper i samarbeid med Yara International.

Den multifunksjonelle solcellelampen fra Bright Products gir både lys, gratis elektrisitet og mulighet til å lade mobiltelefoner. Lampene øker også sikkerheten for de som beveger seg rundt etter mørkets frembrudd, og reduserer faren for å bli bitt av farlige dyr som slanger og skorpioner.

Elektrisitet og lademuligheter gir blant annet bønder tilgang til verdifull informasjon på mobilen om hvordan de kan øke avkastningen på avlingene.

Yaras engasjement og markedsmuligheter innen digitaliseringen av landbruket, har blant annet ført til initiativet "Action Africa" og doneringen av 2000 solcellelamper i Øst-Afrika. Innovasjon Norges kontor i Kenya bisto i utdelingen. Bright Products har hatt tett samarbeid med oss siden oppstarten i 2009.

Innovasjon Norge har kontorer i 18 land for å hjelpe norske bedrifter med eksport. Gjennom disse kontorene har bedriftene tilgang på lokale rådgivere som kjenner markedet, forretningskulturen og hvilke muligheter som til enhver tid er tilgjengelige for norsk næringsliv.Publisert :
Sist oppdatert :