Vi jobber med gründere og etablert næringsliv innen de fleste sektorer – over hele landet og ut i verden. Her kan du lese om flere av dem.

Hrogn

Tag Sensors

Geograf

Romy Clima

Seram Coatings

Jacobsen Saab Eiendom

Norhard

Arctic Circle Data Center

Kinn bryggeri

Traktorpikene

Liftroller

Fjong Norge

Søndre Elton

Salmobreed Salten

Heymat

Scantrol Deep Vision

Exero

Ace Oil Tools

SevenSix

In the heart of Norway

Weisstech

Pholks AS/Nanook AS

Well Id

Talgø MøreTre

Alloyance

Vartdal plast

Nordre Bergan gård

Tyinlam

Smøla produksjonslag

Stavanger ysteri

Trondheims kjøkkenhage

Alde sider

First Scandinavia Partner

Bridgehill

Kringler gjestegård

Polight

29-2 Aurland

Glommen Skog

Ask Gård Foredling

Hasla

Equine Fusion

CA Technology Systems

Snåsavann

Pro Well Plan

Tørresvangen Gård

IMAL Norge

MOSO

MMC First Process

Haaheim Gaard

CodeIT

Eyecheck System

Dacon

Imatis

Scanship

NorSun

Winns

Shoreline

Nordlaks

TXGuardian

Grovfjord Mek. Verksted

Soil Steam International

Heimdall Power

Submar Group

Proff Kulde AS

Crayonano

N2 Applied

Biobag

Gaitline

Yeti Snow Technology

Einar-Martin Austad

Nordisk Massivtre

Varma

Biozin Holding

Jølster 365

Novelda

Disruptive Technologies

Destinasjon Trysil

WindSim

Kvalvik Bluebio

Drytech

Henriksen Shipping Service

BRGN

Biotope

Aurora Spirit Distillery

Connect LNG

Kolberg Caspary Lautom

Videonor

Utel systems

Tocircle Industries

Sterner

Signicat

Servogear

Ocean Sun

Ocean Farming AS

Nordic Unmanned

Minorga

Maritime Robotics

Made for Movement

SafeBase

Tørrfiskbedrifter i Nordland

Catenda

Bjertnæs og Hoel

Beitostølen Resort

Rider in Balance

Letsip

Ably Medical

Norkart

Huddly

eSmart Systems

Hospital IT

Tytlandsvik Aqua

Optoscale

Bikefinder

MinMemoria

Hans Angelsen og Sønner AS

Boost Ai

Kampanje: Norway Expert

Hy5pro

Alpinkampanje

Sogn Aqua

Stimline

Min Boazu

Brødrene Aa

Ceramic Powder Technology

Tibber

Arktisk destilleri med inspirasjon fra Skottland

/globalassets/arsrapport-2017/bilder---kundehistorier/aurora-spirit-fotokred-jem-burrows_700.jpg?width=1168
Foto: Jem Burrows

Verdens nordligste destilleri holder til ytterst i Lyngenfjorden, midt i nordlysets land. På besøkssenteret til Aurora Spirit får nordlysturistene servert akevitt og gin med isbrevann som en del av en komplett arktisk opplevelse.

Ideen om å kombinere alkoholproduksjon og turisme ble unnfanget i 2011, da legen Hans-Olav Eriksen, dykkeren Tor Petter Christensen og frisøren Anne-Lise Hausner diskuterte en mangelvare innenfor kortreist mat og drikke. Hvorfor fantes det ikke lokale alkoholholdige drikkevarer å tilby nordlysturistene? Trioen hadde samarbeidet om reiselivsprosjekter tidligere, og etter et faglig besøk til Skottland så de markedsmuligheten som lå i koblingen mellom whiskyturismen i Skottland og den eksplosive nordlysturismen i Nord-Norge. I 2014 bestemte de seg for å dedikere seg til prosjektet på heltid, og Aurora Spirit ble etablert.

Med prosjektstøtte fra Innovasjon Norge har Aurora Spirit i løpet av få år lykkes i å skape et helt nytt tilskudd til nordlysturismen. I 2016 åpnet de verdens nordligste destilleri og besøkssenter etter skotsk modell. I tillegg har de etablert sin egen merkevare, Bivrost®.

– Uten Innovasjon Norges bistand, både på finansiering og rådgiving, hadde det rett og slett ikke vært mulig å løfte vår bedrift. Rådgiverne i Innovasjon Norge forsto det internasjonale potensialet og innovasjonskraften som ligger i vår etablering, noe som har vært betryggende for oss som gründere. I tillegg hjalp de oss med sikring av merkevaren, noe som har vært ekstremt viktig, sier Tor-Petter Christensen. 

Bedriften har i dag seks ansatte, og under merkevaren Bivrost produseres akevitt, vodka og gin laget med vann fra en isbre i Lyngen og smakstilsatt med lokale urter og bær. På besøkssenteret får man innblikk i produksjonen og lære om den arktiske naturen. I tillegg er senteret base for en rekke utendørsaktiviteter. Bivrost er det norrøne ordet for nordlys, og er turistene heldige får de oppleve nordlyset samtidig som de nyter drinken sin. Og whiskyen? Den ligger på fat i gamle, bombesikre NATO-bunkerser rett i nærheten og er klar for markedet i 2020.