Hopp til hovedinnhold

Frankrike og Norge med avtale om grønt industripartnerskap

Håndhilsing etter signeringFoto: : Christelle Depond-Delteil / Innovation Norway
Næringsminister Jan Christian Vestre og Thomas Courbe fra det franske embetsverket.
Næringsminister Jan Christian Vestre signerte i dag en avtale om samarbeid med Frankrike for å få fortgang på det grønne skiftet i begge land.

Signeringen var en del av programmet på et energiforum i regi av Innovasjon Norge, Fransk-norsk handelskammer, den norske ambassaden i Paris og Team France Export. Det var næringsminister Vestre som signerte fra norsk side, og Thomas Courbe fra det franske embetsverket, som steppet inn på kort varsel for industriminister Roland Lescure, som gikk av på fredag.

Bilateralt samarbeid

Målet er å få til et samarbeid både på industrielt og politisk nivå. Man skal få adressert utfordringer og finne løsninger for grønnere industri gjennom bilateralt samarbeid.

- For å få til en grønnere industri må man avkarbonisere eksisterende industri i alle ledd gjennom verdikjeden, samtidig som man tilrettelegger for å kunne skape nye grønne industrier, sier leder for Innovasjon Norge i Frankrike, Sigrun Daireaux.

fellesbilde etter signeringFoto: : Christelle Depond-Delteil / Innovation Norway
Næringsminister Vestre og Thomas Courbe i midten. Leder for Innovasjon Norge i Frankrike, Sigrun Daireaux lengst til venstre.

Forumet var en arena for å utvikle dialog mellom beslutningstagere, industrien, forskningsmiljøer og finansinstitusjoner, og for å sette fart på kommersielle partnerskap og bindende samarbeid mellom Frankrike og Norge på et politisk og industrielt nivå.

- Denne avtalen blir særlig viktig for norsk næringsliv innenfor offshore vind, hydrogen, karbonfangst og -lagring, batterier, solkraft og maritim industri, sier Daireaux.

I panelsamtalene deltok representanter for blant andre Statkraft, Equinor, Bellona, Maritime Clean Tech, Nysnø, Eksfin, Innovasjon Norge og flere tilsvarende franske aktører. Det var også korte pitch’er fra blant andre NorSun, Northern Lights og kommersielle selskaper fra Frankrike.

Publisert :
Sist oppdatert :