Mannsverk Gård vinner landbrukspris

Kjøtt- og jordbærprodusenten fra Tverrelvdalen vinner bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Finnmark i 2025.
Mannsverk Gård - vinner av BU-prisen Finnmark II
Mannsverk Gård er vinner av årets BU-pris for Finnmark.
© Innovasjon Norge

Gården, som har røtter tilbake til 1870, drives i dag av femte generasjon, Olve og Cecilie Mannsverk, som har videreført familiearven med stort engasjement og nytenking. De er klare på hva som er vinnerformelen for gården:

– Vi ønsket å skape et sted der folk kan oppleve ekte gårdsliv og samtidig få tilgang til lokalprodusert mat av høy kvalitet. Det handler om å ta vare på tradisjonene, men også om å utvikle noe nytt og relevant for dagens samfunn, sier Cecilie Mannsverk etter å ha mottatt prisen.

Regiondirektør for Innovasjon Norge Arktis, Anne Berit Figenschau, er imponert over prisvinnerne og mener de er en inspirasjon for hele regionen:

– Mannsverk Gård har vist en imponerende evne til å forene tradisjonelle verdier med moderne løsninger. De har skapt et sted som ikke bare produserer mat, men også gir opplevelser, formidler kunnskap og fungerer som en lokal møteplass. Deres satsing på bærekraft og lokal verdiskaping er til inspirasjon for landbruket i regionen.

Dyrevelferd og kvalitet

Mannsverk Gård har på kort tid utviklet seg til en moderne og mangfoldig gårdsbedrift med solide røtter i lokalmiljøet. Her satser Ove og Cecilie på lokal matproduksjon med fokus på dyrevelferd, bærekraft og god kvalitet.

På gården produserer de både storfe- og svinekjøtt, og i tillegg har de bygget opp en stor jordbærproduksjon. I november 2024 åpnet de sin egen gårdsbutikk i den gamle siloen, og sommeren 2025 fulgte de opp med en hyggelig gårdskafé i det tidligere melkefjøset – et sted der gjester kan smake lokal mat og oppleve livet på gården på nært hold.

Gården har tidligere vært både besøksgård og en del av «Inn på tunet», og Ove og Cecilie har alltid vært opptatt av å skape møteplasser og dele kunnskap. Med erfaring fra dagligvare- og meieribransjen har de brukt kunnskapen sin til å bygge en moderne gård med nye bein å stå på.

Bedriftsutviklingsprisen i landbruket

Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser. Hvert år blir det kåret en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner. De fylkesvise vinnerne kjemper deretter om den nasjonale prisen på 250 000 kroner.

Fakta om bedriftsutviklingsprisen i landbruket
  • Innovasjon Noreg delar kvart år ut Bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag frå Landbruks- og matdepartementet.
  • Det er ein bedrifts- og næringsutviklingspris for etablerarar av vellukka bedrift eller næring med basis i landbrukets og bygdenes ressursar.
  • I kvart fylke vert det kåra ein vinner som mottek 50 000 kroner
  • Dei fylkesvise vinnarane kjempar om den nasjonale prisen på 250 000 kroner.
  • Det vert nominert tre kandidatar til den nasjonale prisen som blir invitert til prisutdeling i samband med Internationale Grüne Woche i Berlin 15. januar 2026.