Hopp til hovedinnhold

Norsk næringslivsdelegasjon med kronprinsparet til Sverige

Stockholm sett fra oven i dagslysFoto: Getty Images
Næringslivsdelegasjonen vil følge kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på deres offisielle besøk til Sverige i dagene 2.-4. mai 2022. Påmeldingen er åpen til 22. april.

Kronprinsparets besøk skal bidra til å forsterke det allerede tette naboforholdet og næringslivssamarbeidet mellom Norge og Sverige. Besøket omfatter både Stockholm og Gøteborg, med næringsrettet program begge steder. I den næringsrettede delen vil det bli lagt vekt på bærekraftig og kunnskapsbasert verdiskaping.

- Dette er en stor mulighet til å knytte norsk og svensk næringsliv enda tettere sammen. Både Norge og Sverige har næringsliv som allerede bidrar aktivt med løsninger verden trenger. Det gir felles muligheter, sier administrerende direktør Håkon Haugli.

Han skal lede den norske næringsdelegasjonen under besøket i Sverige sammen med Innovasjon Norges styreleder, Gunnar Bovim.

Aktuelle tema

Det offisielle besøket starter med to dager i Stockholm og avsluttes i Gøteborg. For næringslivsdelegasjonen blir det arrangement og møter med svensk næringsliv begge steder.

Aktuelle tema under besøket er grønn industriutvikling, som ren energi, smart mobilitet, klimavennlige bygg, bærekraftig landbruk, samt helse- og livsvitenskap. Hav, miljø og helse vil stå på dagsorden under besøk hos forskningsmiljøer i de svenske storbyene.

- Som relativt små land i utkanten av Europa, har vi noen felles utfordringer. Samtidig er vår komplementære styrke den at vi allerede har tette samarbeid, som gjør at vi sammen har muligheten til å bygge enda sterkere fremtidsrettede næringsmiljøer for innovasjon. Batteriproduksjon og helse er to aktuelle samarbeidsområder, påpeker Haugli.

I tillegg vil fremme av kultur og kreative næringer også stå på programmet. Kronprinsparet skal besøke Kulturhuset i Stockholm, og delta på et bransjetreff for svensk og norsk barne- og ungdomslitteratur.

Vertskap for det norske kronprinsparet i Sverige er kronprinsesse Victoria og prins Daniel. Fra den norske regjeringen vil utenriksminister Anniken Huitfeldt og næringsminister Jan Christian Vestre delta.

Publisert :
Sist oppdatert :