Hopp til hovedinnhold

Norske løsninger på verdens største industrimesse

signering av partnerland-avtalenFoto: Rainer Jensen / Hannover Messe
Innovasjon Norges administrerende direktør Håkon Haugli signerer partnerland-avtalen med Jochen Köckler, CEO i Hannover Messe. I midten: næringsminister Jan Christian Vestre og føderal minister for økonomi og klima i Tyskland Robert Habeck.
Nå har norske bedrifter en helt unik sjanse til å vise frem sine løsninger på Hannover Messe . Norge er partnerland på verdens største industrimesse i 2024, og dette gir ekstra synlighet til norsk næringsliv.

Hannover Messe er ikke bare en messe, men et av de viktigste utstillingsvinduer for internasjonalt næringsliv. Innovasjon Norge står for planlegging og gjennomføring av den norske paviljongen.


Verdens ledende industrimesse foregår i Hannover i Tyskland fra 22. til 26. april 2024. Norge er valgt ut som partnerland, og får dermed en ekstra synlig rolle på messen. Den norske paviljongen vil ha fellesbudskapet “NORWAY 2024: Pioneering the green industrial transition”.


Nå kan din bedrift vise interesse for å delta, og få muligheten til å profilere dine grønne løsninger for et stort publikum. Vi ser etter norske bedrifter innenfor blant annet kunstig intelligens og lavkarbonløsninger for industri og transport. Det er altså mulig å være med om dere jobber med hydrogen, ammoniakk, batterier, KI og maskinlæring eller annen teknologi som kan bidra i det grønne skiftet.

Grønn industriell omstilling

Under overskriften «Pionering the Green Industrial Transition» vil Norge demonstrere sine ambisjoner for overgangen til et lavkarbonsamfunn og sin nøkkelrolle i å utvikle løsninger som er nødvendige for å omstille industrien mot nullutslipp. Ved å samle et utvalg selskaper fra nøkkelbransjer vil Norge vise frem produkter og løsninger for energiomstilling og bærekraftig industri.
Noen av fokusområdene på den norske paviljongen vil være:
• Ren energi – eks. hydrogen, ammoniakk, CCS
• Industri 4.0 – digital infrastruktur, AI og maskinlæring
• Sirkulærøkonomi
• Batteriverdikjeder, ladeinfrastruktur
• Mineraler og materialteknologi

Hva får du?

Du får vist fram din løsning for et stort, internasjonalt publikum av næringsliv, investorer og beslutningstagere. Norge vil ha en egen nasjonal paviljong med gode utstillingsmuligheter for bedriftene hvor det vil også være mulig å gjennomføre seminarer.
Under messen vil det være program på ulike konferansescener hvor norske selskaper kan få en dedikert plass, bygge nettverk og legge grunnlag for fremtidige internasjonale forretninger.
Messen vil fokusere på det siste innen klima, digitalisering og bærekraft. I 2023 deltok 4000 utstillere på messen, og det var over 130 000 besøkende. Hannovermessen blir sett på som det viktigste vinduet ut mot fremtidens industri.
Det er deltagere fra hele verden som ser etter de siste innovasjoner og trender, erfaringsutveksling, nettverking og nye forretningskontakter.

Hvis din bedrift er aktuell for dette eller du har spørsmål, ta kontakt med Paal Arne Kastmann.

Ta kontakt for mer informasjon

Profilbilde av Pål Arne Kastmann
Pål Arne Kastmann
Direktør
Publisert :
Sist oppdatert :