Hopp til hovedinnhold

Vi får nytt hovedkontor

Fasade nye kontorlokaler for Innovasjon Norge i OsloFoto: Ole Walter Jacobsen
Innovasjon Norge har signert kontrakt for leie av lokaler i Grev Wedels plass 9 i Oslo sentrum. Bærekraft, kostnads- og arealeffektivitet, samhandling på tvers og fleksibilitet har stått sentralt i valget av nytt hovedkontor.

Hovedkontoret til Innovasjon Norge er i dag lokalisert i Akersgata 13 i Oslo. Det har vært en lang og grundig prosess med å finne et nytt hovedkontor til virksomheten.

- Grev Wedels plass 9 er lyse, moderne og arealeffektive lokaler som vil ha en høy miljøprofil. Lokalene er sentralt plassert i Oslo. Besøkende og våre ansatte fra hele landet og hele verden er kun noen minutters gangavstand fra Norges største kollektivknutepunkt, sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Fasade nye kontorlokaler for Innovasjon Norge i Oslo© Erik Burås/Kolonihaven.no
Slik kan bygningen se ut etter rehabilitering.

Det nye hovedkontoret gir god tilrettelegging for bruk av miljøvennlig transport. Lokalene eies av Storebrand Eiendom Norge KS. Byggeier har forpliktet seg til bærekraftige løsninger og åpner for omfattende gjenbruk av materialer i forbindelse med oppgraderingen og tilpasningen av lokalene.

- Vi vil bruke perioden frem til flyttingen godt. Vi skal sikre at lokalene utformes slik at de reflekterer den organisasjonen vi er, og de behovene Innovasjon Norge har nå og fremover. Jeg gleder meg til å flytte inn i nye lokaler, sier Haugli.

Møter krav til bærekraft

- Akersgata 13 har i mange år vært et godt hjem for Innovasjon Norges hovedkontor. Lokalene har nå store oppgraderingsbehov og oppfyller ikke lenger kravene til bærekraft, standard, fleksibilitet og muligheter for samhandling. Våre kunder, samarbeidspartnere og ansatte har krav på og forventer at vi har et hovedkontor som oppfyller disse kriteriene, sier Haugli.

Innovasjon Norge overtok lokalene til Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND), som er en av forgjengerne til virksomheten, i slutten av 2003.

- Av en rekke grunner måtte vi skrinlegge den opprinnelige planen om å oppgradere bygget og dermed se oss om i leiemarkedet. Etter en lang og god prosess er vi nå i mål, og vil om knappe to år flytte inn i lokaler hvor jeg er helt sikker på at ansatte og besøkende vil trives svært godt, sier Haugli.

Nå starter den videre prosessen med å tilpasse Grev Wedels plass 9 til virksomhetens behov. De nye lokalene skal totalrenoveres. Hovedkontoret flytter inn 2. januar 2023.

Publisert :
Sist oppdatert :