Hopp til hovedinnhold

Kurs og kompetanse for landbruk

Laptop og kaffekopp på et arbeidsbordFoto: Nick Morrison/Unsplash
Ønsker du å lære mer om hvordan du skaper verdier med utgangspunkt i landbruks- og reinbaserte næringer? Vi tilbyr et utvalg kurs og andre skreddersydde kompetansetiltak for deg og din bedrift.

Har du mål om å bli en vekstbedrift, men når ikke helt opp til kravene for vekstsatsingen? Da kan kanskje en mentor bistå deg med forretningsmessige grep for å hjelpe deg og din bedrift slik at du kommer dit. For deg som allerede har søkt eller er i gang med et vekstprosjekt kan du også ha god nytte av en mentor som kan gi deg forretningsmessige råd underveis i vekstfasen – ta i så fall kontakt med din kundeansvarlige.

Vi setter opp ulike kompetansehevende program for grupper av bedrifter, kunne dette være noe for deg ber vi deg ta en titt på våre sider for kurs og arrangement eller kontakte ditt regionskontor for mer informasjon.

Vi tilbyr en rekke kurs for reiselivsnæringen gjennom hele året, både digitalt og etter hvert igjen også med fysiske møter. Flere av kursene kan også være aktuelle for deg som driver innenfor lokalmat og drikke samt Inn på Tunet. Representerer du en bransje- eller medlemsorganisasjon med landbruksmessig tilknytning kan vi sette opp egne kurs for ditt miljø, ta kontakt med ditt regionskontor.

Aktuelle tilbud gjennom virkemiddelapparatet for øvrig

Gjennom andre virkemiddelaktører finnes det flere kurs og kompetansehevende tiltak for deg som driver innenfor nye næringer i landbruket. Vi oppfordrer deg til å gå inn på statsforvalterens og fylkeskommunens nettsider for en oversikt over hva som tilbys i den enkelte region.

Kontaktpersoner - matfaglig kurs og kompetanse

Gjennom fem regionale kompetansenettverk tilbys det matfaglige kurs og besøksordning. Dersom du driver innen reinnæringen, ta kontakt med kompetansenettverket i Nord-Norge.

Nord-Norge (Nordland, Troms og Finnmark)

Kontakt: Frøydis Gillund, froydis.gillund@nibio.no, tlf. 948 62 225

Midt-Norge (Trøndelag og Møre og Romsdal)

Kontakt: Beth Tronstad, bjotro@trondelagfylke.no, tlf: 975 94 332

Vestland

Kontakt: Aud Slettehaug, aud.slettehaug@sfj.no, tlf: 473 75 739

Østlandet (Innlandet, Oslo, Akershus, Buskerud, Østfold, Vestfold og Telemark)

Kontakt: Cecilia M. Kippe, cecilia.kippe@nofima.no, tlf.: 64 97 01 24

Sør-Norge (Agder og Rogaland)

Kontakt: Aase Vorre Skuland, aase.vorre.skuland@nofima.no, tlf: 51 84 46 00


Mer informasjon på kompetansenettverkenes fellesside: mathåndverk.no

Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat er ansvarlig for det markedsmessige kompetansetilbudet for mat- og drikkeprodusenter. Tilbudet skal utvikle markedskompetansen hos produsentene gjennom rådgiving, kurs og foredrag. Oversikt over kompetansetilbudet finnes på www.lokalmat.no

Stiftelsen Norsk Mat sin kontaktperson er Petter Bjørgan, e-post: petter.bjorgan@norskmat.no

Publisert :
Sist oppdatert :