Hopp til hovedinnhold

Skaleringsprogram for lokalmatbedrifter

To kunder kjøper produkter hos gårdsysteri© Fredrik Ahlsen - Visitnorway.com
Bedriftene som deltar skal komme godt i gang med å realisere sine vekstambisjoner og ha en konkret plan for videre vekst.
Er du en lokalmat- og/eller drikkeprodusent som har ambisjoner og potensial til kraftig vekst? Trenger du hjelp til en konkret plan for å vokse videre? Da kan "Skaleringsprogram for lokalmatbedrifter" være relevant for bedriften din.

I 2024 gjennomfører vi et kompetanseprogram for lokalmatbedrifter som en pilot. Programmet skal hjelpe deltakerne med å få fart på veksten i egen bedrift gjennom strategisk fokus og målrettet skalering.

For hvem

Lokalmat- og/eller drikkeprodusent som

 • har et produkt eller en tjeneste som markedet etterspør og omsetter for minimum 5 millioner kroner
 • har ambisjoner om å vokse 50 prosent i løpet av de neste 3 årene
 • trenger hjelp til å vurdere muligheter og hvor dere bør satse
 • er klare til å ta grep og gjøre prioriteringer for at virksomheten skal vokse, og inntjeningen og selskapsverdien øke.

Vi forventer at deltakerne har en sentral og aktiv rolle i selskapet, og kan ta beslutninger om å iverksette og gjennomføre tiltak.

Hva lærer du

Bedriftene som deltar skal komme godt i gang med å realisere sine vekstambisjoner og ha en konkret plan for videre vekst.

Du vil

 • få kunnskap om hvordan du posisjonerer selskapet for vekst, og hvordan du skaper en bedriftskultur som underbygger dette.
 • lære metodikk for å identifisere og velge ut de vekstfaktorene som har størst betydning for bedriften din.
 • få tilgang til sparringspartnere som gjennom 1:1-samtaler hjelper dere til å finne frem til en velbegrunnet strategi for videre vekst, hvilke forbedringer som må på plass, og hvordan dere kan gjennomføre dem.
 • få tilgang til et nettverk av likesinnede som prøver å oppnå det samme som deg.

Oppbygging og datoer

I denne piloten søker vi åtte bedrifter som har den rette motivasjonen. Kompetanseprogrammet går over seks måneder, og vil være en kombinasjon av fysiske nettverkssamlinger og 1:1-samtaler.

Meld interesse for å delta her. Søknadsfristen er 1. mars.

En intervjuprosess vil kartlegge om det er riktig timing for bedriften din å delta, ut fra hvor dere er på vekstreisen og tilgjengelige ressurser. Vi kontakter deg dersom et intervju blir aktuelt. Når prosessen med å velge ut bedrifter er ferdig, legger vi ut informasjon om det på denne siden.

Programmet

 • 30. mai er det planlagt digitalt oppstartsmøte.
 • I uke 23 og 24 er det kartleggingsmøter 1:1 med rådgivere
 • 21.- 22. august samles alle åtte bedriftene til en nettverkssamling som foregår fra lunsj til lunsj. Samlingen vil finne sted sentralt på Østlandet.
 • Fra september til november fortsetter man med 1:1-samtaler med erfarne rådgivere. Varighet og omfang vil variere ut ifra hver enkelt bedrift.
 • Hele programmet avsluttes med et dagsseminar 21. november der alle bedriftene møtes igjen.

Hva koster det

Siden dette er en pilot er deltakeravgiften lavere enn et ordinært skaleringsprogram. Egenandelen er på 5000 kroner per bedrift. Du betaler selv for reise til og fra de fysiske samlingene, resten er inkludert i programmet.

Mer informasjon

Har du behov for mer informasjon, kan du kontakte en kunderådgiver for landbruk ved ditt lokale regionskontor.

Publisert :
Sist oppdatert :