Hopp til hovedinnhold

Markedsinformasjon om Finland

Helsinki skyline med katedralen i bakgrunnen
Finland er en global trendsetter innen teknologi og design. For norske bedrifter er det gode eksportmuligheter innen helse, utdanningsteknologi, forsvarsteknologi, energi og miljø, maritim industri og flytende naturgass (LNG).

Finland som marked

I likhet med Norge, har Finlands innbyggere høy inntekt, levestandard og utdanning. Finsk industri og ledelse har en tendens til å være dominert av ingeniører, som fører til at utfordringer ofte løses med en teknisk tilnærming. Møter er ofte godt strukturerte, og ledere legger vekt på effektivitet og orden.

Finland er et land med sterk menneskelig kapital, med en av verdens beste utdanningssystemer. Som et godt integrert medlem av EU er Finland et marked med mange muligheter.

Her finner du oversikt over offentlige anbud i Finland.

Reiseliv og fritidssektor

Ifølge Visit Finland (2019), har turer til Finland som inkluderer minst én overnatting, økt med 18% i 2017 og 12% i 2018, som er i tråd med en lang og positiv trend. Totalt blir mer enn 8.5 millioner turer lagt til Finland hvert år. Den store veksten kommer som følge av at mange asiatiske turister reiser til Finland for å nyte utendørsaktiviteter, ren natur og magisk nordlys.

Den sterke veksten i reiselivsbransjen har skapt klare markedsmuligheter innen utendørs rekreasjons- og fritidssektorene. Norske tjenestetilbydere og leverandører innen fritids- og utendørsutstyr har blitt vant til disse trendene over tid, mens Finland opplever en rask vekst akkurat nå. Derfor kan norske selskaper profittere på å eksportere deres produkter og løsninger til Finland, samt vokse internasjonalt.

Ta kontakt med ambassaden for mer informasjon om Finland.

Publisert :
Sist oppdatert :