Hopp til hovedinnhold

Hellas

Kontoret vårt i Hellas arbeider med EØS-midlene og har fokus på det grønne skiftet, havrommet og IKT.
Gamle ruiner i Athen

Hellas som marked

Til tross for at den greske økonomien befinner seg i en vanskelig situasjon, er det utsikter til forsiktig vekst. Energi, shipping og akvakultur er sektorer med betydelig potensial som kan være interessant for norske investeringer, kompetanse og samarbeid.

Shipping er en framtredende og dynamisk sektor i den greske økonomien. Norske selskaper vil kunne finne interessante muligheter både innen assuranse, finansiering, klassifisering og skipsmegling. Leverandørindustrien til den maritime næringskjeden inneholder også mange ulike muligheter. Hellas har perspektiver for offshore energiutvinning som på sikt vil kunne gi grunnlag for norske næringsinteresser.

EØS-midler

EØS-midlene gir i utgangspunktet alle norske bedrifter muligheten til å få prosjektfinansiering gjennom samarbeid med en bedrift i Hellas. Mest relevant er programmet «Business Innovation Greece», som støtter felles utvikling av nye teknologier og løsninger, testing og pilotering av nye teknologier og løsninger og kompetanseoverføring fra Norge til bedrifter i Hellas. Programmet er forvaltet av Innovasjon Norge.

Prosjektkontoret i Athen forvalter og følger opp programmer og prosjekter som er knyttet til EØS-midlene. For andre forespørsler, ber vi deg kontakte den norske ambassaden.

Innovasjon Norges krav og forventinger

Adresse

Pl. Agion Theodoron 2
105 61 Athens GR

Se mobilnummer nedenfor.

Ansatte

Bilde av : Anne Lise Rognlidalen
Anne Lise Rognlidalen
Programleder og Kontorleder
Profilbilde av Anne-Sophie Therese Mikhos
Anne-Sophie Therese Mikhos
Seniorrådgiver
TR
Theocharis Adraktas Rentis
Seniorrådgiver
Publisert :
Sist oppdatert :