Hopp til hovedinnhold

Smarte løsninger for effektiv vareflyt

Robot som løfter en palle med varer på et lager© Tone Molnes
Robotene håndterer alle typer paller og tar seg av de tunge løftene på varelageret.
SolwrÅlesund
Solwr leverer nyskapende logistikk- og automasjonsløsninger til den norske handelsbransjen. Med Innovasjon Norges hjelp ekspanderer de nå til Europa.

Gjennom plattformen «Trace» leverer Ålesund-selskapet et ordre-, lager- og transportsystem som gir full kontroll og sporing på hele varereisen. I porteføljen har de også robotene «Sort» og «Grab», som henholdsvis håndterer paller og plukker varer på lager.

Solwr har flere store aktører i handelsbransjen på kundelisten og skal fortsette å vokse i Norge, samtidig som de skalerer internasjonalt.

- Vi er klare for det neste steget og arbeider med flere prosjekter både i Norge og i utlandet, som inkluderer ERP-plattformen og robotene våre, forteller Torbjørn Krogen, administrerende direktør i Solwr.

ERP står for Enterprise resource planning og er en betegnelse på programvare som støtter opp om produksjon, lager, logistikk, salg, innkjøp og økonomi i en bedrift.

På vei inn i Sverige og Tyskland

Portrett av Torbjørn Krogen som er administrerende direktør i bedriften SolwrFoto: Tone Molnes
Torbjørn Krogen er administrerende direktør i Solwr.

Satsingen internasjonalt skjer i tett samarbeid med Innovasjon Norge. Solwr er med i eksportutviklingsprogrammet «Global Gateway» og har deltatt på workshop i internasjonal markedsutvikling. Selskapet er i dialog med Innovasjon Norges kontorer i Sverige og Tyskland.

Ettersom selskapet planlegger å etablere seg i Tyskland, gjennomførte våre kontorer i Hamburg og München en kartlegging av det tyske markedet våren 2022, slik at Solwr posisjonerer seg best mulig med tanke på markedspotensialet til de enkelte produktene.

- I tillegg til god støtte og rådgivning i forbindelse med internasjonaliseringen, er Innovasjon Norge en viktig kilde til finansiering og lån knyttet til selskapets vekst, understreker Krogen.Samlet seg under merkevaren Solwr

Driw ble etablert for 40 år siden og har hele tiden levert logistikkløsninger til varehandelen. De siste årene har selskapet investert betydelig i produktutvikling, som har resultert i en moderne ERP-plattform som legger til rette for skalering og internasjonalisering.

En robot som løfter paller på et lagerFoto: Tone Molnes
En ERP-plattform og roboter utviklet av Solwr skal gjøre varereisen mer effektiv.

I 2016 ble Currence Robotics etablert for å utvikle roboter som effektiviserer lagerarbeid og dermed sparer varehandelsaktører for kostnader. Siden begge selskapene jobbet mot samme bransje og hadde løsninger som var gunstig å kombinere, ble det naturlig å samle seg som Solwr våren 2022.

- Vi ønsket denne strukturen for å være tydeligere ute i markedet, og samtidig beholde synergier med tanke på kompetanse, teknologi og økonomi, forteller Fredrik Kallevig, CCO i Solwr.

Ambisjoner om vekst og internasjonal anerkjennelse

Selskapet har rundt hundre ansatte fordelt på kontorer i Ålesund, Oslo og Trondheim.
Ambisjonene for videre vekst er store, og målsettingen er å bli en synlig og internasjonalt anerkjent LogTech-aktør de neste årene. Innovasjon Norge er en viktig partner på reisen.

Seniorrådgiver Ingvill Stene Kjerstad i Innovasjon Norge i Møre og Romsdal, forteller at innovasjonshøyden og den tekniske risikoen er grunner til at Innovasjon Norge støtter dette prosjektet.

- Selskapet vil tilby kunder en komplett, fleksibel og sporbar varereise på en ny plattform. Den tar i bruk maskinlæring for å optimalisere, predikere og utvikle nye tjenester, slik at du for eksempel kan rapportere miljøavtrykket ditt, forklarer Kjerstad.Publisert :
Sist oppdatert :