Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Innovasjon Norge-kontor

  Internasjonal satsing og eksport til Italia

  Kontakt oss i Milano
  Foto: Daryan Shamkhali/Unsplash

  Italia er verdens åttende største økonomi og den tredje største i Eurosonen. Den høyeste kjøpekraften finner man i Nord-Italia, og Milano og Firenze er vertskap for noen av de aller viktigste messene på verdensbasis innen møbel og mote.

  Italia som marked

  Italia har 62 millioner innbyggere, og er verdenskjent for dyre sportsbiler og sterke merkevarer innen mat, vin, mote og design. Disse forretningsområdene er bærebjelker i det tradisjonsrike italienske næringslivet, som i høy grad består av små og mellomstore familiebedrifter som produserer konsumvarer av høy kvalitet. Imidlertid er Italia også verdensledende innen en rekke andre bransjer som kjemisk industri, mekanisk industri, kosmetikk, tekstiler, brilleindustri og IKT. De fleste av de vel 100 mest konkurransedyktige næringsklyngene holder til i nord-Italia.


  Italienere verdsetter nære sosiale relasjoner som pleies blant annet med lange, innholdsrike måltider med familie, venner eller forretningsforbindelser. Sjømatkonsumet er høyt og dette gjør Italia til et viktig eksportmarked for norsk sjømatnæring, særlig innenfor laks og tørrfisk. Italienerne utgjør også et viktig marked for norsk reiselivsnæring, med stadig voksende besøkstall, særlig til Nord-Norge og Vestlandet.

  På Verdensbankens Ease of Doing Business Index ligger Italia på 51. plass av 190 land. På Transparency Internationals korrupsjonsindeks, ligger Italia på 54. plass av 180 land.

   

  Markedssektorer vi kan hjelpe deg med