Hopp til hovedinnhold

40 millioner kroner mer til aktivitet og utvikling i Øst-Finnmark

Adm. dir. i Innovasjon Norge Håkon Haugli på besøk hos bedriften Barel i Øst-Finnmark.Foto: Trond Tomassen
Adm. dir. i Innovasjon Norge Håkon Haugli på besøk hos bedriften Barel i Øst-Finnmark.
Regjeringen la onsdag 7. juni fram en pakke for Øst-Finnmark, der Innovasjon Norge får økning i rammen på en av sine ordninger. – Det gjør at vi kan gjøre enda mer for å styrke næringsvirksomheten i en krevende tid for bedriftene i Øst-Finnmark, sier administrerende direktør Håkon Haugli.

I alt er pakken på 105 millioner kroner i år. Av disse pengene setter regjeringen av 20 millioner kroner til Innovasjon Norges risikolåneordning. Det betyr at den mulige lånerammen for risikolån som er øremerket Øst-Finnmark øker med 40 millioner kroner.

Risikolånene kan brukes til å finansiere gode omstillingsprosjekter som skaper bedrifts- og samfunnsøkonomisk lønnsom virksomhet. Innovasjonslån brukes oftest til prosjekter som innebærer omstilling, kommersialisering, internasjonalisering og vekst. Med distriktsrettede lån kan bedriftene også investere i bygg, utstyr og maskiner.

Baserer tiltakene på dialog med lokale aktører

Bakgrunnen for tiltakene er Russlands angrepskrig i Ukraina. - Vi ser at folk og næringsliv i Øst-Finnmark er blitt særlig hardt rammet, sa statsminister Jonas Gahr Støre da han lanserte pakken. Det har vært dialog med lokale myndigheter, partene i arbeidslivet og næringslivet i Øst-Finnmark for å finne de riktige tiltakene for å legge til rette for utvikling og aktivitet.

- Vi ser med glede at risikolåneordningen blir tilgodesett med en ekstra bevilgning. Denne type lånekapital er det mangel på i regionen, sier Håkon Haugli. – Disse lånene kan være effektive i kombinasjon med mange av våre andre tjenester og lån fra det kommersielle markedet. Jeg vet at våre folk står klare til å gjøre en god jobb for å bidra til prosjekter som bidrar til økt verdiskaping, bosetting og sysselsetting i regionen.

Regjeringen vil også styrke de kommunale næringsfondene med 20 millioner kroner. De er særlig viktige for omstillingen av næringslivet i Øst-Finnmark nå. Tiltakspakken er et resultat av forhandlingene om revidert statsbudsjett, som fremdeles pågår.


Les regjeringens pressemelding om saken her.

Les mer informasjon om risikolån her.

Kontaktperson

Bilde av : Sveinung Gabrielsen
Sveinung Gabrielsen
Seniorrådgiver
Publisert :
Sist oppdatert :