Hopp til hovedinnhold

Møt fremtidens helseløsninger

Forsker som jobber på et sykehusFoto: Getty Images
Det skjer mye innenfor norsk helseteknologi. Under årets E-helse i Norge-konferanse kan du møte gründere og nye løsninger for fremtidens utfordringer.

Innovasjon Norge, Norwegian Smart Care Cluster og Norway Health Tech har gått sammen og laget en møteplass under årets E-helse i Norge (EHiN) hvor du møter gründere og nye løsninger som vi trenger for å skape en bærekraftig helsetjeneste rigget for morgendagens utfordringer.

Helseindustrien er den mest gründerintensive industrien i Norge med en økning av antall oppstartsbedrifter hvert år. Det er også økt eksport og økt vekst blant norske helseteknologibedrifter.

Om E-helse Norge

EHiN (E-Helse i Norge) er Norges største møteplass innen e-helseløsninger hvor teknikere, gründere, byråkrater, politikere, helsearbeidere og investorer – alle som er interessert i videre utvikling av vår helsetjeneste – møtes. Det diskuteres fag, programmer og retninger med opptil 8 spor samtidig. EHiN går av stabelen 9. og 10. november på X-meetingpoint på Hellerudsletta utenfor Oslo og er åpen for alle. Det er også mulig å følge hovedprogrammet på nett.

Eksportpotensiale i norsk helse- og omsorgsteknologi

–Norge er langt fremme når det gjelder innovasjon og digitalisering i helse- og omsorgsektoren. Innovasjon Norge har støttet mange av de nye spennende bedriftene, og vi har tro på at disse kan være en del av løsningen på morgensdagens utfordringer, både her hjemme og i utlandet, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli.

I utlandet jobber Innovasjon Norge nå målrettet med initiativer mot blant annet Singapore, der det er økende etterspørsel etter helseteknologi. Les mer om Innovasjon Norge i Singapore og mulighetene for norske selskaper.

Nyby er en av oppstartbedriftene som du kan treffe på vår gründerpaviljong. Nyby har en digital plattform for omsorgstjenester, der mennesker som trenger hverandre kobles sammen. Ansatte i helse og omsorg kan bruke appen til å mobilisere ledige og kvalifiserte ressurser til viktige omsorgsoppgaver som å følge til lege, lage mat eller andre oppgaver som gjør at innbyggeren kan bo lenger hjemme og ha en bedre hverdag.

Nyby har mottatt både tilskudd og lån fra Innovasjon Norge, og plattformen er nå i bruk i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Utfordringer og muligheter

Helsetjenesten har utfordringer i årene fremover. Det er økende antall eldre i befolkningen, økende tilfeller av kroniske syke og lengre levealder. Helseindustrien kan både skape verdi for Norge gjennom arbeidsplasser, eksportinntekter og produksjon, og i tillegg ta ned kostnader hos en stadig mer presset helsetjeneste gjennom nye løsninger, produkter og prosesser. Dette bør gjøres i samarbeid mellom helsetjenesten og industrien. Møteplasser som EHiN gjør dialog og samhandling mulig, og de to store helseklyngene i Norge, Norway Health Tech og Norwegian Smart Care Cluster er opptatt av samarbeid.

– Vi må jobbe sammen for å bryte ned siloer og fremme samarbeid mellom ulike sektorer, slik at vi styrer skuta mot samme havn. Vi skal nemlig bygge pasientens helsevesen sammen. Ny innovasjon og teknologi må være med som en del av løsningen, sier Arild Kristensen, daglig leder i Norwegian Smart Care Cluster.

Gründerpaviljong

På gründerpaviljongen, eller «Innovator’s Pavilion” vil du møte oppstartsbedrifter fra hele landet. De vil demonstrere løsninger og diskutere hvordan utfordringene kan løses. I tillegg vil du møte forskningsprosjekter som er i tidlig fase av utvikling, godt støttet av TTO’ene (Technology Transfer Offices). Her kan du få innspill, påfyll, motivasjon og inspirasjon fra engasjerte og kunnskapsrike gründere. Det er en samhandlingsarena i ordets rette forstand.

– En sterk offentlig og likeverdig helsetjeneste er noe av det flotteste vi har i Norge. Skal den være bærekraftig i møte med morgendagens utfordringer, må vi bli bedre til å ta i bruk ny medisinsk teknologi, sier daglig leder i Norway Health Tech, Lena Nymo Helli.

Norge er et lite land, men med stor vilje og kunnskap. Sammen kan vi levere løsninger til morgendagens helseutfordringer, noe Innovasjon Norge, Norwegian Smart Care Cluster og Norway Health Tech er ivrige på å bidra til.

Disse bedriftene deltar på Grunderpaviljongen

 • Conteir
 • Continyou
 • DignaCare (SensCom)
 • Easymeeting
 • EGC247 (AppSens)
 • Eupnea
 • FoodCapture
 • Grasp
 • iSpe
 • Lifeness
 • Medsensio
 • Nordic Brain Tech
 • Nyby
 • PubGene
 • Tannlegehjelpen
 • Varda Care
 • VilMer
 • Zyberia
Publisert :
Sist oppdatert :