Hopp til hovedinnhold

Næringslivsdelegasjon til Storbritannia 2023

bilde fra LondonFoto: Getty Images
Vi inviterer norske bedrifter innenfor energi og digital teknologi som fremmer det grønne skiftet til å være med på næringslivsdelegasjon til London 1. mars. Dette skjer i forbindelse med Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette Marits offisielle besøk til Storbritannia. Kronprinsparet ledsages av utenriksminister Anniken Huitfeldt, olje- og energiminister Terje Aasland og næringsminister Jan Christian Vestre.

Norge og Storbritannia er forpliktet til en grønn industriell omstilling med mål om å oppnå karbonnøytralitet innen 2050. Dette gir store muligheter og utfordringer for bedrifter i begge land.

1.mars samler vi innflytelsesrike ledere og beslutningstakere fra privat og offentlig sektor for å diskutere disse viktige temaene.

Ved å samarbeide kan Norge og Storbritannia gjøre betydelige fremskritt mot en mer bærekraftig fremtid og være et eksempel for andre land å følge.

Energi og klimateknologi

Vi ønsker å invitere bedrifter og ledere fra norske og britiske bedrifter innenfor ren energi og teknologi som fremmer det grønne skiftet.

Storbritannia har mål om å bli en "ren energi-supermakt" innen slutten av dette tiåret, og Norge har ressurser og løsninger for å støtte Storbritannia i å nå dette målet. Vi kan gjøre betydelige fremskritt ved å samarbeide om forskning, utvikling og implementering av teknologier med lavere utslipp, hydrogen, CCS (karbonfangst og -lagring) og havvind.

Det er også et prekært behov for å redusere strømpriser og øke energisikkerheten. Kunstig intelligens og andre digitale teknologier vil være avgjørende for å øke effektiviteten og redusere kostnadene ved å gjennomføre omstillingen. Dette representerer også betydelige muligheter for investeringer og industriell skalering.

Programmet

Programdeltagelse gir mulighet til å delta på en heldags konferanse i London med en plenumsåpning med deltakelse fra kronprinsparet og ministre, etterfulgt av to spennende parallelle konferanseprogram innen henholdsvis ‘energi’ og ‘klimateknologi’. I etterkant av konferansen arrangeres det en mottakelse hvor Kronprinsparet deltar. Ikke gå glipp av muligheten til å få ny innsikt, utforske, videreutvikle og knytte nye kontakter!

Storbritannia og Londons posisjon som et fremste knutepunkt for teknologi og finans i Europa vil være viktig for norske bedrifter når vi akselererer vår overgang til grønn teknologi.

Publisert :
Sist oppdatert :