Hopp til hovedinnhold

Nanopower i Kristiansand får millionstøtte fra EU

Databrikke fra Nanopower Semiconductors holdt i en pinsett.© Nanopower Semiconductors.
Databrikke fra Nanopower Semiconductors.
Nanopower får 2,5 millioner euro i tilskudd fra det europeiske innovasjonsrådets akselerator-program, European Innovation Council Accelerator. I tillegg er bedriften i prosess med tildeling av egenkapital på 5 millioner euro fra EIC Fund og tilsvarende fra andre investorer. - Dette er akkurat det vi trengte nå for å gripe den muligheten vi har skapt, sier CEO Tore Irgens Kuhnle.

Teknologiselskapet Nanopower Semiconductor utvikler databrikker eller chips til trådløse systemer, med ekstremt lavt strømforbruk. Når EIC tar selskapet opp i sin Accelerator og går inn med flere millioner euro, er det et tegn på at EU anser teknologien som svært lovende og viktig.
- Nanopower er et selskap som utvikler teknologi for et svært konkurranseutsatt marked. At bedriften nå får støtte fra EIC Accelerator er en anerkjennelse av at dette er løsninger Europa og verden trenger. Dessuten gir det selskapet et betydelig løft i den videre utviklingen. Det er en stor glede for oss å bidra til å finansiere, veilede og være sparringpartner for denne typen teknologiselskaper, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli.

Nanopower har drevet utvikling i mange år, og er nå i ferd med å produsere den første generasjonen av chipen. Selskapets databrikke gir 70 til 90 prosent redusert strømforbruk for trådløse enheter. Det kan spare verden for millioner av batterier og vil gjøre det mulig å bruke trådløs teknologi i helt nye applikasjoner. Nå skal kundene kunne teste chipen og ta den inn i sin produktutvikling.

- Nå kan vi sette fart og sørge for at denne unike chipen blir en suksess, sier Tore Irgens Kuhnle. Selskapet har fått støtte fra Innovasjon Norge i flere faser, dessuten har Investinor bidratt i prosessen fram mot støtten fra EIC Accelerator. – Innovasjon Norge har vært kjempeviktige for Nanopower i oppstarten, og vi fikk god drahjelp gjennom pandemien. Alt det Innovasjon Norge har finansiert er destillert ned i den chipen som nå produseres. Vi ser at dere gjør direkte tiltak for å øke suksessraten til norske selskaper. Hjelpen i forberedelsene til intervjuene gjorde at vi hadde ekstra ro da vi skulle til tredje og siste steg av søknaden, intervjuet.

Om EIC Accelerator

European Innovation Council Accelerator tilbyr oppstartsbedrifter og små og mellomstore bedrifter tilskudd på opptil 2,5 millioner euro kombinert med aksjeinvesteringer fra 0,5 til 15 millioner euro eller mer. I tillegg til økonomisk støtte, drar alle prosjekter nytte av en rekke tjenester som gir tilgang til ledende ekspertise, bedrifter, investorer og aktører i økosystemet.

Publisert :
Sist oppdatert :