Hopp til hovedinnhold

Norge blir partnerland under Hannovermessen 2024

To menn i dress håndhilserFoto: Deutsche Messe
Administrerende direktør i Innovasjon Norge Håkon Haugli, næringsminister Jan Christian Vestre, klima- og næringsminister Dr. Robert Habeck og styreleder for Deutche Messe AG, Jochen Köckler.
Norge får en helt sentral rolle på verdens ledende industrimesse neste år, som eneste utvalgte partnerland. Innovasjon Norge står for planlegging og gjennomføring.

Næringsminister Jan Christian Vestre fikk gleden av å komme med nyheten i dag, under en seremoni i Berlin sammen med Tysklands klima- og næringsminister Dr. Robert Habeck, styreleder for Deutche Messe AG, JochenKöckler, og leder av Innovasjon Norge, Håkon Haugli. Haugli ser frem til det nye oppdraget:

- Innovasjon Norge ser frem til det videre arbeidet med å sikre en sterk norsk næringslivsdeltakelse på Hannovermesse i 2024, på oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet, sier han.

Han mener dette gir store muligheter for norsk næringsliv:

- At Norge nå blir partnerland gir en unik mulighet for norsk næringsliv til å vise frem det beste av løsninger og teknologi. Norge har mye å vise frem innenfor hydrogen, karbonfangst- og lagring, batteriproduksjon, ladeteknologi, prosessindustri og digital infrastruktur, for å nevne noe.

Verdens ledende industrimesse

Hannovermessen er verdens ledende industrimesse, og foregår i Hannover i Tyskland fra 22. til 26. april 2024. Som partnerland får Norge en svært synlig rolle, og deltakelsen vil samles under fellesbudskapet “NORWAY 2024: Pioneeringthe green industrialtransition”.

Næringsminister Jan Christian Vestre ser fram til neste års messe:

- Vi er stolte over å bli valgt ut som partnerland under neste års Hannovermesse, og jeg er overbevist om at det vil bli et godt utstillingsvindu. Vår kompetente arbeidsstyrke og avanserte industri- og energisektor gjør oss til en naturlig partner i det grønne skiftet, sier han i en pressemelding på regjeringens hjemmesider.

Messen vil neste år fokusere på det siste innen klima, digitalisering og bærekraft. I år deltok 4000 utstillere på messen, og over 130 000 besøkende.

- Norges bidrag til utvikling av grønn industri er imponerende, og Hannovermessen vil være en perfekt plattform for å vise fram dette til et globalt publikum, sier Dr. JochenKöckler, styreleder i Deutsche Messe AG, som er arrangør av messen.

Hannover-messe-gjengenFoto: Deutsche Messe
Publisert :
Sist oppdatert :