Hopp til hovedinnhold

Norske bedrifter inviteres på delegasjon til Danmark i juni

bilder fra Århus og KøbenhavnFoto: iStock / Pudder Agency, Maverix Media, Sverre Hjørnevik, Getty Images
Vi inviterer norske bedrifter til å bli med på næringslivsdelegasjon til København og Aarhus 15. – 16. juni innenfor temaene grønn omstilling, helse og forsvar. 

Som del av DD.MM. Kong Harald og Dronning Sonjas offisielle besøk til Danmark 15. og 16. juni 2023 vil det bli holdt næringslivskonferanser for norsk og dansk næringsliv. Temaene for konferansene vil være grønn energi, karbonfangst- og lagring, helseteknologi, livsvitenskap, forsvarsindustri og grønn maritim.

Norge og Danmark har ambisjoner om å være verdensledende innen grønn omstilling og bærekraft. Næringslivsdelegasjonen i juni vil gi norske og danske bedrifter en arena for å utveksle ideer, presentere løsninger og drive nettverksbygging.

- Dette er en god anledning for norske bedrifter innen grønn energi, maritim næring, helse og forsvar til å vise fram norske løsninger innenfor felt hvor det er viktig at vi lykkes. Utfordringene som skal løses er felles for både Norge og Danmark – og også Europa for øvrig. Vi tror det er mange norske bedrifter som vil se nytten av å være med til Danmark, sier Håkon Haugli i Innovasjon Norge.

Gode naboer

Kongeparets besøk markerer det gode naboforholdet mellom Norge og Danmark. Landene er nære allierte og vi deler et sterkt verdi- og interessefellesskap og samarbeider tett om politikk, økonomi og kultur. Den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa gjør også besøket viktig.

- Vi kommer til å se enda tettere samarbeid mellom de nordiske landene i årene som kommer. Innovasjon Norges bidrag til dette er blant annet å lage arenaer hvor norsk næringsliv kan møte relevante samarbeidspartnere. Vi har løsninger som Danmark trenger og motsatt – og sammen har vi kompetanse og teknologi verden trenger. Vi gleder oss til å utvikle det dansk-norske samarbeidet gjennom disse møteplassene i København og Aarhus i juni, sier Haugli.

Kongepar og ministre

Etter invitasjon av Hennes Majestet Dronning Margrethe reiser Deres Majesteter Kong Harald og Dronning Sonja på offisielt besøk til Danmark 15. og 16. juni 2023.

Kongeparet ledsages under næringslivskonferansen av Deres Kongelige Høyheter Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary. Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt, olje- og energiminister Terje Aasland og næringsminister Jan Christian Vestre deltar, samt dansk klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard, dansk næringsminister Morten Bødskov og dansk minister for nordisk samarbeid Louise Schack Elholm.

Innovasjon Norge er ansvarlig for å lede og organisere programmet for den medfølgende næringslivsdelegasjonen.

Deltakelse vil bli bekreftet fortløpende. Det er et begrenset antall plasser så deltakere innen relevante tema og kriterier vil bli prioritert.

Her finner du mer informasjon om programmet og kan melde deg på

Publisert :
Sist oppdatert :