Rygge Meieri vinner landbrukspris
Rygge Meieri produserer et bredt utvalg av meierivarer, slik som flere typer ost, yoghurt og drikkeprodukter. Melkeråvaren er utelukkende økologisk dagsfersk melk fra ekteparets egen gård, som er nabo til meieriet.
Regiondirektør for Innovasjon Norge i region øst, Kristin Willoch Haugen, forteller at juryen er veldig imponert over hva gjengen fra Rygge har fått til:
– Juryen er imponert over hvordan Rygge Meieri på kort tid har blitt en lokalmatprodusent som skaper stolthet i hele Østfold. På økologisk melk fra egen gård lager de nydelige kvalitetsprodukter i de historiske lokalene på Gamle Rygge Meieri – det gir også grunnlag for god historiefortelling, mener hun.
Det var en stolt prisvinner som tok i mot prisen:
– Jeg er veldig glad, stolt og takknemlig for å motta prisen for Østfold. Anerkjennelsen betyr mye, og er en bekreftelse på at det var riktig å satse på drømmen min og at hardt målrettet arbeid lønner seg, forteller daglig leder Sølvi Gammelsrød.
Kortreist lykke
Sammen med ektemannen Stig Gammelsrød eier hun virksomheten. De har et spesielt fokus på kvalitet i alt fra for- og melkeproduksjonen og i videreforedlingen. Dette har resultert i spesielt god kvalitet på produktene, og de har også oppnådd svært gode resultater i både nasjonale og internasjonale konkurranser. De har opplevd rask omsetningsvekst og klart å opprettholde kvaliteten siden oppstarten i 2019. Vinneren har også utviklet et tett samarbeid med andre lokale leverandører, og distribueres blant annet gjennom Meny, Oda, Horeca og eget utsalg. Meieriet er det eneste lokale meieriet i Østfold-regionen som produserer lokalmat på økologisk melk fra egen gård.
Prisvinneren er lokalisert i historiske Gamle Rygge Meieri, der de ofte tar i mot besøk i de tradisjonsrike lokalene som hadde samme virksomhet for nesten 150 år siden. Bygningen ligger nær jernbanestasjonen og er godt synlig i lokalsamfunnet og bidrar til å holde den lokale identiteten ved like.
Som vinneren selv skriver på sine hjemmesider: “Hver eneste ost blir behandlet med ekte kjærlighet og håndverksglede. Dette er med på å gjøre hver ost unik og gi dem et rustikt kvalitetspreg. Vi kaller det kortreist lykke rett i ystekaret”.