Hopp til hovedinnhold

Innovasjon Norges internship

Tre-skulpturer i SingaporeFoto: Duy Nguyen/Unsplash
Er du student og har lyst til å bo og jobbe i utlandet for en periode? Vil du lære mer om hvordan Innovasjon Norge bistår norske bedrifter i utlandet? Da bør du søke internship hos oss. 

Innovasjon Norges egne internshipsordning er slik at norske studenter kan søke internship ved våre kontorer i utlandet i en periode på inntil seks måneder. Her får studentene innblikk i mulighetene og utfordringene norske bedrifter står overfor i internasjonale markeder. Denne internshipordning er avlyst i 2021.

- Dette er en unik mulighet til å få internasjonal arbeidserfaring og lære hvordan norske bedrifter opererer i internasjonale markeder, sier Athina Holm Veberg og Johanna Brandt, som er ansvarlige for rekruttering og internship i Innovasjon Norge.

- Vår ordning er en fantastisk og spennende mulighet for studenter. Gjennom et internship i Innovasjon Norge får studentene innsikt og kunnskap i et internasjonalt nettverk. Våre tidligere interns forteller at de gjennom oppholdet har fått et større innblikk i arbeidslivet og forstår mer om hvordan Norge tilrettelegger for innovasjon i utlandet. Samtidig gir studentene Innovasjon Norge verdifull erfaring og kompetanse, fortsetter Brandt.

Utlysning

Innovasjon Norge har internships på et utvalg av våre utenlandskontorer én gang i året. Utlysning av disse skjer normalt i første kvartal, og selve internshipet vil være påfølgende høst. Aktuelle internships utlyses under «Ledige stillinger». Vi tar dessverre ikke imot åpne søknader, så følg med på hjemmesiden vår for aktuelle stillinger.

Krav

Innovasjon Norge stiller krav til at kandidaten er aktiv student. Studenten må dermed være innrullert til å være på master 4. eller 5. året. For de som akkurat er ferdig med 3.året og skal begynne på master til høsten er det påkrevd at de er i et fastsatt femårig løp (f.eks. sivilingeniør eller siviløkonom), dvs. at de til høsten har en aktiv studentstatus og tar permisjon fra studiet i internshipsperioden. Alle studenter er velkomne til å søke på våre internships, men det vil kunne være ønskelig med spesifikk studiebakgrunn på noen av stillingene.

Hvor er det Internships?

Innovasjon Norge har kontorer over hele verden, og det varierer hvilke land internship tilbys i. For 2020 blir internship i New York, San Francisco, Dubai, Singapore, Hanoi og Tokyo.

Krav til søknad

I tillegg til søknadstekst ønsker vi at du laster opp din CV, vitnemål og attester, samt en bekreftelse på at du er student.

Stipend

Interns mottar ikke lønn, men et stipend fra Innovasjon Norge dekker deler av utgiftene knyttet til oppholdet. Stipendet er beregnet ut fra særavtale om tillegg, ytelser og godtgjørelser i utenrikstjenesten.

Publisert :
Sist oppdatert :