Internationale Grüne Woche

I januar 2026 arrangeres den store mat- og landbruksmessen i Berlin. Internationale Grüne Woche (IGW) er en viktig møteplass for mat-, drikke- og reiselivsbedrifter verden over.
Mann med forkle spretter korken av eplesideren
Internationale Grüne Woche arrangeres i Berlin hvert år, og messen feirer 100 år i 2026. Matnasjonen Norge er også drikkenasjonen Norge, og under IGW viser drikkeprodusenter hva Norge kan by på.
© Balholm Ciderhuset

Fra 16 til 25. januar 2026 er det klart for Grüne Woche i Berlin. Her skal en rekke norske, regionale bedrifter vise seg frem med et mål om å bygge nettverk, utvikle produkter og profilere Norge.

For norske mat- og drikkeprodusenter landet rundt, har messen vært en viktig møteplass, utstillings- og testarena i nærmere 40 år. Deltakelsen er en del av de etablerte profileringstiltakene for norsk landbruk og norsk mat.

Eplekake basert på norske epler sammen med et glass eplesider
Kake og sider basert på norske epler.
© Foto: Christoph Aigner

Norges stand under messen

Den Norske Paviljong, Hall 8.2. Stand 160. Inngang City Cube/Hall 7
Messe Berlin
Messedamm 22, 14055 Berlin, Tyskland

Spis på den norske restauranten

Den norske restauranten er kjent som en av de beste på IGW, og like populær blant tyske som norske besøkende. På kjøkkenet jobber dyktige kokker med kjøkkensjef Petter Wahl Sekne i spissen. Den norske standen har også god hjelp fra elever fra Ole Vig videregående skole i Stjørdal.

Ønsker du å bestille bord på restauranten, kontakt restaurantsjef konstantin@fursetcatering.no

Bedriftsutviklingsprisen i landbruket

Innovasjon Norge deler hvert år ut Bedriftsutviklingsprisen i landbruket under IGW.

Prisen går til en bedrift med basis i landbrukets og bygdenes ressurser. Det er kåret vinnere i hvert fylke som deltar i konkurransen om den nasjonale prisen.

Om Internationale Grüne Woche (IGW)

Mat-, drikke- og landbruksmessen feirer 100 år i 2026, og samler hvert år over 1500 utstillere fra rundt 70 land. Messen har rundt 300 000 besøkende.

IGW er en utstillings- og testarena for norske mat-, drikke- og reiselivsopplevelser. Norge deltar med en rekke bedrifter for å bygge nettverk, utvikle produkter og profilere matkultur og reiseliv. Deltakelsen er en del av de etablerte profileringstiltakene for norsk landbruk og norsk mat.

Messen er også en arena for å diskutere næringsutvikling, politikk, og regionens ambisjoner og mål med matsatsingen. Politikere og andre offentlige aktører som jobber innen næringen er invitert med. Utviklingen av lokalmat og grønt reiseliv er sentrale stikkord, og arbeidet som som gjøres i Berlin danner grunnlag for videre samarbeid og dialog hjemme.

Den norske deltakelsen på Internationale Grüne Woche i Berlin arrangeres i et samarbeid mellom prosjekteier Landbruks- og matdepartementet, og Innovasjon Norge som står for gjennomføringen, med støtte fra Norges ambassade i Berlin. Regionalt er det fylkeskommuner, Statsforvalterne, Sametinget, Innovasjon Norge-kontorer og næringslivsorganisasjoner, herunder HANEN, som organiserer utstillerbedriftene.

Kontaktpersoner

Karen-Anne TveitenSeniorrådgiver
Publisert 10. nov. 2021Sist endret 9. des. 2025