Vil du ha de siste nyhetene fra Innovasjon Norge?
 • EN
 • Logg inn
 • Innovasjon Norge-kontor

  Kina

  Kontakt oss i Beijing og Shanghai
  GettyImages

  Kina er vår viktigste handelspartner i Asia. Med 1,4 milliarder innbyggere og rask teknologisk utvikling byr verdens nest største økonomi på mangfoldige muligheter og sterke kontraster.

  Kinesiske myndigheter ønsker å styrke tjenestesektoren og oppgradere landets industri. Samtidig tar de klima- og miljøtruslene på alvor og investerer tungt i miljøtiltak og fornybar energi. Denne omstillingen betyr markedsmuligheter innen energi, miljøteknologi, smarte byer, maritim næring, bioøkonomi og havbruk.

  Den urbane middelklassen er en av de viktigste drivkreftene bak Kinas økonomiske vekst og utvikling. De er unge og kjøpesterke, men også svært prisbevisste. I tillegg er de opptatt av helse og en sunn livsstil. Nordiske varer og tjenester – som møbler, helsekostprodukter, ren mat, fritidsaktiviteter, klær og småbarnsprodukter – passer godt med deres preferanser.

  Kina er et dynamisk marked hvor endringer skjer fort og det er lett å trå feil. Skal du satse her må du tenke langsiktig og investere tilstrekkelig med tid, kapital og personlig tilstedeværelse. Gode relasjoner til forretningspartnere og offentlige myndigheter er avgjørende. Byråkrati og regulatoriske forhold kan være utfordrende å orientere seg i, men det skjer også mye positivt innen lovgivning og tilrettelegging for utenlandske selskaper.

  Innovasjon Norge er her for å hjelpe bedrifter på utkikk etter muligheter i det kinesiske markedet. Våre erfarne medarbeidere har kontakter og kunnskap du kan stole på. Som representanter for det offisielle Norge fungerer vi som en viktig døråpner for norsk næringsliv i Kina.

  Ta gjerne kontakt med oss for en diskusjon rundt muligheter for din bedrift i verdens nest største økonomi.