Hopp til hovedinnhold

TEA feirer 10

Dialog mellom Haugli, Eilertsen og HukkelbergFoto: Innovasjon Norge
Fra markeringen av 10 års-jubileet. Administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli (til høyre) i dialog med Einar Eilertsen, direktør i ICP Ventures, og Hilde Hukkelberg, leder for Innnovasjon Norges kontor i Storbritannia.
Vårt skaleringsprogram i London for norske tech-bedrifter feirer 10 år, og bedriftene som har deltatt gjør det veldig bra.

I ti år har Innovasjon Norges London-kontor jobbet for å hjelpe norske teknologibedrifter med ambisjoner og potensiale for rask internasjonal vekst. TEA står for Tech City Executive Accelerator, og er et skaleringsprogram for ledere i norske teknologibedrifter.

En fellesnevner for selskapene som har deltatt er kapasiteten til å kommersialisere innovative løsninger hvor store mengder data og i stadig større grad AI benyttes som en katalysator for grønn omstilling og vekst. Da TEA startet var fokuset på«Big Data», mens det fra 2019 har blitt mer snakk om AI.

London har i samme periode skaffet seg en posisjon som Europas viktigste sentrum for teknologibedrifter, og er et naturlig springbrett ut i verden for norske bedrifter innenfor blant annet AI og IoT.

Målet med TEA er at deltagerne skal sitte igjen med nettverk og dypere innsikt i strategiske muligheter som gjør at de raskere kan bygge bedriften for videre internasjonal vekst og skalering. De bygger også strategiske partnerskap og får idéer til internasjonal posisjonering gjennom disse.

Bedriftene

De aller fleste selskapene som har deltatt i kompetanseprogrammet har gjort det meget bra i etterkant, målt i omsetning og sysselsetting.

Eksempler på bedrifter som har deltatt er Cognite og deres plattform for å håndtere store mengder sanntids- og historiske data fra industrielle anlegg, Cyviz og deres audiovisuelle løsninger for næringslivet, og Kiona med en kostnadseffektiv måte å redusere energiforbruk i bygg.

Videre er Signicat på vei til å bli ledende i Europa innen elektronisk identifikasjon, autentisering og elektronisk signatur. To andre eksempler er Exabel med alternative data til investorer og kapitalforvaltere, og Attensi som spesialiserer seg på spillbaserte simuleringer.

TEA er ett av våre tre skaleringsprogrammer, sammen med TINC (Tech Incubator Silicon Valley) og EMNY (ExecutiveMarketing New York)

Innovasjon Norge rekrutterer nå nye bedrifter til vårens TEA-program.

Publisert :
Sist oppdatert :