Hopp til hovedinnhold

Ofte stilte spørsmål om jobb og søknadsprosess

Dame med briller som funderer© Luis Alvarez
Vi svarer på ofte stilte spørsmål om jobb og søknadsprosesser i Innovasjon Norge.

Hvordan søker jeg jobb i Innovasjon Norge?

Jobb i Innovasjon Norge finner du lenke til ledige stillinger hos oss. Hvis du finner en stilling du ønsker å søke på, kan du følge lenken i stillingsannonsen videre til rekrutteringsverktøyet Webcruiter. Her må du fylle inn personalia, og legge ved CV og søknad. Du har også mulighet for å legge med attester, referanser og andre relevante dokumenter.

Hvilke dokumenter legger jeg ved min søknad?

I tillegg til søknadstekst ønsker vi at du laster opp din CV. Du får gjerne legge ved vitnemål, attester og eventuelt andre dokumenter som kan være relevante for den aktuelle stillingen.

Hva er en offentlig søkerliste?

Innovasjon Norge er pliktig til å utarbeide en offentlig søkerliste for våre utlyste stillinger, jf. offentlegslova § 25. I den offentlige søkerliste vil navn, alder, kjønn, bostedskommune og nåværende stillingstittel fremkomme på samtlige søkere. Det må påvises konkrete skadevirkninger for å ikke oppføres på denne listen.

Ønsker du anonymisering må du krysse av på dette i søknadskjemaet og fylle ut en utfyllende begrunnelse i kommentarfeltet. Etter søknadsfristen vil du bli kontaktet av HR for nærmere avklaring. Dersom ditt ønske ikke innvilges, vil du få mulighet til å trekke søknaden din. Vi tar ikke selv initiativ til offentliggjøring av søkerlisten. Den blir imidlertid utlevert ved anmodning om innsyn fra andre søkere eller utenforstående.

Kan jeg få tilsendt utvidet søkerliste?

Vi er ikke underlagt forvaltningslovens regler, jf. lov om Innovasjon Norge § 6. Dette innebærer at forvaltningsforskriftens regler om utvidet søkerliste (§15) ikke gjelder for oss. Vi utgir derfor ikke utvidet søkerliste, men kun offentlig søkerliste som vi er pliktig til å utarbeide i henhold til offentleglova § 25.

Har dere internship og graduatestillinger i Innovasjon Norge?

Vi har et eget graduateprogram for nyutdannede. Info om dette legges ut når vi har aktive graduateprogrammer.

Vi har også en spennende internshipordning for studenter. Les om internships her. Vi har internships på et utvalg av våre internasjonale kontorer én gang i året. Utlysning av disse skjer normalt i første kvartal, og selve internshipet vil være påfølgende høst. Aktuelle stillinger utlyses under ledige stillinger.

Hvor kan jeg sende åpne søknader?

Vi tar dessverre ikke imot åpne søknader, så følg med på siden for ledige stillinger.

Publisert :
Sist oppdatert :