Vil du ha de siste nyhetene fra Innovasjon Norge?
 • EN
 • Logg inn
 • Internasjonal netthandelsguide

   Christin Hume, Unsplash.com
  Christin Hume, Unsplash.com

  Uansett om dere har en veletablert nettbutikk i Norge og ønsker å utvide til flere land, eller om dere har en «born global» forretningsidé, er det viktig å være klar over at dere ved å selge til andre land via en nettbutikk etablerer dere i en ny salgskanal.

  For å hjelpe dere litt på veien har vi laget en enkel netthandelsguide hvor vi går igjennom de temaene dere må ha tenkt på før dere starter med netthandel til andre land.

  I denne guiden gir vi grunnleggende informasjon om hva dere må være oppmerksom på ved grenseoverskridende netthandel. Vi ser på hvordan dere strategisk bør gå frem ved etablering av netthandel på tvers av landegrenser, betalingsløsninger, juridiske aspekter som produkt- og merkekrav, avtaler ved distansehandel, forbrukervern, logistikk og toll- og handelsregler.

  Vi går ikke inn på landspesifikke regler, men beskriver felles forhold i EU/EØS.

  Når dere har behov for mer landspesifikk informasjon, har vi landsider med markedsinformasjon og handelsregler på våre Sats Internasjonalt nettsider. Videre anbefaler vi Business Swedens netthandelsguide, hvor det er mer netthandelsrettet landspesifikk markedsinformasjon for 24 ulike land. Bruk krever registrering, men er ellers gratis.